Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vuurwerkbommengooier teistert woning ouder echtpaar in Oost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 maart 2017, 11.44 uur

Een woning aan de Knsm-laan in Oost is in januari vier keer bekogeld met een zware vuurwerkbom. Daarbij raakte de woning en de scootmobiel van de bewoners zwaar beschadigd.

De politie heeft videobeelden vrijgegeven van een man die tweemaal een vuurwerkboom gooit richting de woning. De eerste bom werd op 10 januari gegooid. Daarop besloten de bewoners, een ouder echtpaar, een camera op te hangen, waarna de latere aanvallen op beeld zijn vastgelegd.

Op de beelden is te zien hoe een man op 16, 21 en 22 januari een zware vuurwerkbom rondom de woning gooit. Op 21 januari plaatst de man een explosief bij de scootmobiel van de bewoners, die door de klap zwaar beschadigd raakt. Bij de andere aanvallen raakt ook de woning van het echtpaar beschadigd.

Sinds eind januari is het stil rond de woning. Bij geen van de explosies raakte iemand gewond. De politie gaat er vanuit dat het om dezelfde dader gaat. Mensen die de dader herkennen worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.