Ajax verzuimt optimaal te profiteren van nederlaag Feyenoord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 maart 2017, 19.08 uur

Ajax heeft tegen FC Groningen met 1-1 gelijkgespeeld. Hierdoor loopt de ploeg één punt in op koploper Feyenoord.

Feyenoord verloor eerder vandaag de stadsderby van Sparta met 1-0, hierdoor kon Ajax drie punten inlopen op de nummer één van de Eredivisie.

Maar Ajax maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Bryan Linssen maakte de veelbesproken openingstreffer van FC Groningen. Scheidsrechter Bas Nijhuis had dat doelpunt in de 56e minuut moeten afkeuren omdat de aanvaller eerst doelman André Onana raakte voordat hij scoorde

De ploeg van Peter Bosz zette druk en dit resulteerde in een gelijkmaker van Davy Klaassen in de 82e minuut. Groningen eindigde de wedstrijd met tien man, Memisevic kreeg rood na een overtreding op Sinkgraven, maar in de slotminuten kon Ajax het numerieke overwicht niet omzetten in een doelpunt.

Ajax heeft nu nog een achterstand van vier punten op koploper Feyenoord.