Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Bosz: 'Gelijkspel schuld van Ajax zelf'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 maart 2017, 18.19 uur

Trainer Peter Bosz weigerde het gelijkspel van Ajax bij FC Groningen (1-1) op te hangen aan een foutieve beslissing van scheidsrechter Bas Nijhuis, die ten onrechte de openingstreffer van Bryan Linssen goedkeurde.

'Deze uitslag hebben we helemaal aan ons zelf te wijten', mopperde hij voor de camera van FOX Sports. Volgens Bosz speelde Ajax veel te slap. 'En toch kregen we best veel kansen. Maar die misten we. Dat zegt ook wel iets over onze felheid en scherpte. En dan heb ik het niet over die bal op de binnenkant van de paal van Younes. Die had er in gemogen'.

Lees ook: Bryan Linssen: 'Onana veel te nonchalant'

'Natuurlijk was het een overtreding', zei Bosz over het tikje dat Linssen voor zijn doelpunt aan doelman André Onana gaf. 'Maar Onana moet zich ook niet in die situatie manoeuvreren', vond de trainer die de Braziliaanse aanwinst David Neres op de bank hield. 'Dat kwam omdat wij het gevoel hadden dat we de snelheid van Kluivert nodig hadden. En ik mag maar drie keer wisselen'.

Het moment voorafgaande aan het doelpunt van @fcgroningen. #groaja @AFCAjax https://t.co/71u1YlC4DJ pic.twitter.com/JAeR8Vfq24

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 5 maart 2017

Bosz probeerde de teleurstellende middag voor Ajax alsnog een beetje positief af te sluiten. 'We zijn een punt ingelopen op Feyenoord, als we dat nog een paar keer doen staan we ook boven aan'.