Zuid wil rem op horecazaken in stadsdeel

Stadsdeel Zuid wil het aantal horecazaken in de oude Pijp een halt toeroepen. Er is een nieuw bestemmingsplan in de maak, dat de steeds drukker wordende buurt leefbaar moet houden voor bewoners. Het stadsdeel wil graag meer kleinschalige, ambachtelijke bedrijfjes aantrekken, zodat het aanbod divers blijft en de overlast beperkt.

Wie een café, restaurant of koffietentje wil beginnen is van succes verzekerd in de Pijp. De buurt wordt door zowel toeristen als Amsterdammers druk bezocht en zelfs met slecht weer hoor je ondernemers niet klagen. Maar het maximum aantal horecazaken is bereikt, vindt de gemeente. 'Wat we zien is dat De Pijp er op vooruit gegaan door komst horeca en investeerders, maar het is wel druk en we moeten zorgen dat de diversiteit blijft. Dat is wat De Pijp leuk maakt en mensen er naartoe trekt', aldus Sebastiaan Capel, stadsdeelvoorzitter van Zuid.

Bedrijfjes, zoals schoenmakers of meubelmakers krijgen juist wel alle kans. Maar wie nu een café of eettentje wil beginnen, krijgt geen vergunning meer. Bestaande horeca mag wel blijven. Met het nieuwe bestemmingsplan wordt ook de bebouwing van binnentuinen aan banden gelegd. In het najaar van 2018 moeten de regels in werking treden.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie