Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax zonder Dolberg in Klassieker, afsluitende training druk bezocht

1 april 2017, 19.11 uur

Ajax moet het zondag in De Klassieker tegen Feyenoord stellen zonder Kasper Dolberg. De Deense spits ontbrak zaterdag bij de afsluitende training in de ArenA en werd daarom door trainer Peter Bosz niet opgenomen in de selectie.

Dolberg kampt al twee weken met liesklachten, opgelopen in de Europese confrontatie met FC Kopenhagen. De Deen kreeg toen een trap in zijn lies en miste daardoor een paar dagen later al de uitwedstrijd tegen Excelsior (1-1). Hij moest ook de WK-kwalificatiewedstrijd van Denemarken tegen Roemenië overslaan. Hij werkte in Amsterdam aan zijn herstel, maar dat vorderde niet zo snel als gehoopt.

Lees ook: Zieke en geblesseerde Dolberg terug naar Ajax

Trainer Peter Bosz sprak vrijdag nog de hoop uit dat Dolberg toch zou kunnen meedoen tegen Feyenoord. Voorwaarde was wel dat hij tijdens de afsluitende training voluit zou kunnen meedoen. Dolberg liet zich zaterdag echter niet zien tijdens de oefensessie in de ArenA, die werd bezocht door een paar duizend fans.

Winst noodzakelijk
Bosz moet daarom een andere spits kiezen voor het cruciale treffen met Feyenoord in de strijd om het kampioenschap. Alleen bij winst kan Ajax nog aanspraak maken op de titel. Ze staan zes punten achter en hebben bovendien een minder doelsaldo dan de koploper uit Rotterdam.

Twee weken geleden tegen Excelsior werd Dolberg in de punt van de aanval vervangen door Bertrand Traoré, waardoor er rechts voorin een basisplaats was voor Justin Kluivert. Traoré overtuigde echter niet in de spits. Met Mateo Cassierra en de Braziliaanse aanwinst David Neres heeft Bosz nog wat aanvallers achter de hand.