Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Viergever: 'Vandaag een Ajax gezien wat we wekelijks willen zien'

2 april 2017, 19.29 uur · Aangepast 2 april 2017, 20.10 uur

Er was lang naar de wedstrijd van vandaag toegeleefd, de druk was groot maar Ajax greep Feyenoord meteen bij de keel. 'We hebben bewezen dat we er klaar voor waren', zei Nick Viergever na de 2-1 winst op de koploper.

'Het was natuurlijk heel belangrijk, de druk stond er vol op om in de race te blijven', zegt de verdediger. 'We hebben een Ajax gezien wat we wekelijks willen zien, denk ik.' Ajax stond door een poeier van Lasse Schöne al na 53 seconden op voorsprong. 

'Dan staat het publiek er meteen vol achter, de sfeer was geweldig', gaat Viergever verder. 'Ik zei al tegen Lasse, het wordt tijd dat je eens op je knieën gaat juichen. Nou, dat deed hij al na één minuut!'

De achterstand op Feyenoord bedraagt met zes wedstrijden te gaan nu nog drie punten. Al heeft Feyenoord op dit moment nog een veel beter doelsaldo dan Ajax. Maar van dat verschil was op het veld vandaag weinig te merken.

'Ik dacht op een gegeven moment: wat gebeurt hier? Wat spelen we lekker zeg! We zaten in een flow', stelt aanvoerder Davy Klaassen. 'Het hele stadion ging los, dat was genieten. We wonnen elk duel, pakten bijna elke bal op, dat was heerlijk. We hadden alleen meer moeten scoren, dat is het enige waar ik een beetje teleurgesteld over ben', zei Klaassen.