Start van hoofdcontent

Stad

nl

Studentenhuis leeggeroofd: van laptops tot scheermesjes

3 april 2017, 16.09 uur · Aangepast 3 april 2017, 16.19 uur

Inbrekers hebben begin februari een studentenhuis aan de Leidsekade volledig overhoop gehaald en leeggeroofd. Er is van alles gestolen: van laptops tot zelfs toiletspullen.

Op camerabeelden die de politie liet zien in AT5's Bureau 020 is te zien hoe twee mannen in de nacht van 8 op 9 februari de woning binnen gaan. De bewoners zijn op dat moment niet thuis maar herkennen hun huis nog nauwelijks terug als ze thuiskomen. 

De twee inbrekers hebben laptops, spelcomputers, jassen, schoenen, kledingstukken en zelfs scheermesjes meegenomen. En dit alles hebben ze in anderhalve minuut voor elkaar gekregen. Met hun buit in grote tassen lopen de twee weg.

En de twee mannen zijn op eerder gemaakte beelden goed te zien, toen was het duo waarschijnlijk op verkenning. Hoe ze binnen zijn gekomen, is een raadsel. Op de deur van de woning zijn geen inbraaksporen gevonden. 

De politie hoopt dat iemand de mannen die nacht heeft gezien of mogelijk de twee aan de hand van de beelden herkennen. Getuigen kunnen zich melden via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.