Ajax wint met speels gemak bij NEC: 1-5

8 april 2017, 23.39 uur

Ajax heeft vanavond goede zaken gedaan in de jacht op Eredivisie-koploper Feyenoord. In Nijmegen werd een machteloos NEC met 1-5 verslagen.

Direct vanaf de aftrap nam Ajax de controle over de wedstrijd en al in de 4e minuut was het raak, als schoof NEC-speler Golla de bal in eigen doel. Vier minuten later viel er opnieuw een doelpunt, ditmaal wel van een Ajacied. Spits David Neres schoot de 0-2 binnen na een slimme steekpass van Amin Younes. In de 21e minuut leek Neres een wederdienst te doen. Maar een van vlak voor het doel wist Younes de bal huizenhoog over te schieten.

Knappe aanname Traoré
In de 25e minuut werd het nog even spannend toen Ajax-doelman Onana ver uit zijn doel kwam, maar de bal miste. De fout bleef zonder gevolgen. In de 32e minuut prikte vleugelaanvaller Traoré de bal rustig binnen na een knappe aanname. De 0-3 was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft leek Ajax wat gas terug te nemen en na een afgekeurd doelpunt van Davy Klaassen (buitenspel), was het NEC-speler Kadioglu die voor de 1-3 zorgde. Hij lobde de bal prachtig over een veel te ver uitgekomen Onana.

Slotstuk van Ziyech
De spanning leek even terug te keren in de wedstrijd, maar dat duurde niet langer dan zes minuten. In de 60e minuut zorgde Traoré met zijn tweede doelpunt voor de 1-4. Hakim Ziyech mocht zorgen voor het slotstuk. Na een prachtige solo maakte hij de 1-5.

Het gat met koploper Feyenoord is gedicht. Maar de club uit Rotterdam moet morgen nog wel een wedstrijd spelen: uit tegen PEC Zwolle.