Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Duitse pers vernietigend over kwartfinale: 'Schalke druipt af''

14 april 2017, 14.28 uur · Aangepast 14 april 2017, 15.16 uur

Tijdens een zinderende eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League was Ajax heer en meester tegen Schalke 04. Met een 2-0 overwinning komen de spelers uit Gelsenkirchen nog goed weg, aldus de Duitse pers.

'Dat was helemaal niets', schrijft Bild. 'Schalke 04 druipt af in de Europa League', kopt Die Welt. Der Spiegel noemde het optreden van de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar 'kansloos'.

De inbreng van de voormalig Ajacied in de 71ste minuut was volgens het weekblad het hoogtepunt van de avond. Huntelaar, die bij Schalke gedegradeerd is tot bankzitter, werd vol lof onthaald door het thuispubliek. 

Waarschuwing Huntelaar
Huntelaar had zijn ploeg voor de wedstrijd nog gewaarschuwd. 'Zij zetten druk op ons, en wij zijn dan te langzaam aan de bal', gaf de 33-jarige spits toe aan RTL 7. 

Na afloop van de wedstrijd was het shirtje Huntelaar, die 76 interlands voor Oranje speelde, erg populair. 'Ik heb er wel een paar gewisseld ja', zegt de spits van Schalke tegen de Telegraaf. Onder meer Justin Kluivert, wiens optreden lovend wordt beoordeeld, het veld af met een shirt van de oud-Ajacied. 

 Met name Der Spiegel schrijft louter positief over 'de zoon van', die verantwoordelijk is voor de assist van Davy Klaassens tweede treffer. 'Ik geniet ervan, en ik blijf genieten', zegt de 17-jarige Kluivert over de wedstrijd.

Lees ook: 'Allemaal cadeautjes' dit seizoen voor Kluivert

De doelman van de 'koningsblauwen' verhinderde donderdagavond een nog groter feest in de Arena. Ralf Färhmann, die een uitstekende wedstrijd keepte, stopte de ene na de andere inzet van onder meer Bertrand Traoré. 

Traoré speelde op de plek van Dolberg, die na een maand afwezigheid vanwege een liesblessure, wel weer op de bank zat. Dolbergs landgenoot Lasse Schöne kwam ook niet aan spelen toe. Wegens een schorsing die hij opliep in de thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen was Schöne veroordeeld tot de tribune. 

Trainer Peter Bosz kan tijdens de return in Gelsenkirchen, die op 20 april gespeeld wordt, weer een beroep doen op de Deen.