OM: 9 jaar cel en tbs voor verkrachting en aanranding drie vrouwen

Een 29-jarige man die er van verdacht wordt twee vrouwen te hebben verkracht en een derde slachtoffer te hebben aangerand moet wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft 9 jaar de cel in. Ook zou hij tbs met dwangverpleging moeten krijgen.

Het OM eiste deze straf woensdagmiddag. 

De delicten vonden alle drie plaats in West. Eind juli 2015 werd een 75-jarige vrouw vastgegrepen op het Helmersplantsoen toen ze haar hond uitliet. Ze werd ernstig mishandeld, verkracht en vervolgens beroofd van haar sieraden. Een maand later, op 27 augustus 2015, werd in dezelfde omgeving een vrouw aangerand en beroofd.

Lees ook: OM: '75-jarig slachtoffer verkrachting werd met gezicht tegen stoep geslagen'

Voor deze twee zaken werd, op basis van DNA-onderzoek, een verdachte aangehouden. Vervolgonderzoek leidde tot de heropening van een zaak uit september 2013, waarbij een 60-jarige vrouw in haar eigen woning werd verkracht. Ook in deze zaak is de 29-jarige Amsterdammer verdachte. 

De verdachte is opgenomen geweest in het Pieter Baan Centrum, maar hij heeft niet willen meewerken aan het onderzoek. Volgens het centrum heeft de man een 'gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens.' Volgens het OM kan de man ondanks deze beperking wel verantwoordelijk gehouden worden voor zijn daden. 

Op 16 mei doet de rechter uitspraak in de zaak.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie