Start van hoofdcontent

Politiek

nl

DENK in hoger beroep in zaak schadevergoeding Sylvana Simons

25 april 2017, 10.03 uur

DENK legt zich niet neer bij de uitspraak van de kantonrechter van afgelopen maandag. Die bepaalde dat niet Sylvana Simons, maar DENK een schadevergoeding moest betalen.

DENK had een rechtszaak aangespannen tegen het voormalig kandidaat-Tweede Kamerlid wegens contractbreuk. Afgelopen december verklaarde Simons tijdens een interview in de Volkskrant dat ze met een eigen partij verder zou gaan. 

Volgens DENK was zij hierdoor afspraken rondom haar opzegtermijn niet nagekomen. Verder vond de partij, die met drie zetels in het parlement is vertegenwoordigd, dat Simons een schadevergoeding van 60.000 euro moest betalen wegens de kritische uitlatingen die zij deed ten aanzien van haar voormalige werkgever. 

4.000 euro
De rechter ging hier niet in mee, en legde niet Simons, maar DENK een boete op. Volgens de kantonrechter was het de Stichting Ondersteuning Groep Kuzu/Özturk - administratief de werkgever van Simons - die contractbreuk had gepleegd, door Simons een week na het interview op staande voet te ontslaan. Daarom oordeelde de rechtbank dat DENK nog 4.000 euro - inclusief vakantiegeld-  aan Simons is verschuldigd. 

Een woordvoerder van de Stichting Ondersteuning Groep Kuzu/Özturk noemt de uitspraak in de Telegraaf 'bizar'.