Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Riedewald en Tete vervangen Viergever en Veltman tegen Lyon

2 mei 2017, 19.51 uur

Peter Bosz stelt morgen Kenny Tete en Jairo Riedewald op als vervangers voor Joël Veltman en Nick Viergever. De twee verdedigers zijn beiden geschorst en kunnen morgenavond niet spelen tegen Olympique Lyon.

Dat zei Bosz vanmiddag tijdens een persconferentie. Tete en Riedewald hebben maar weinig wedstrijden gespeeld in Ajax, maar Bosz heeft alle vertrouwen in de twee. 'Tuurlijk is het voor die jongens moeilijk, dat je in de halve finale er ineens mag gaan staan. En ze gaan er staan, daar heb ik alle vertrouwen in', aldus Bosz.

Lyon staat momenteel vierde in de Franse competitie, maar in de Europa League won het eerder al van AS Roma en Besiktas. Ook AZ moest eraan geloven en verloor over twee wedstrijden met maar liefst 11-2. 

En volgens aanvoerder Davy Klaassen heeft Ajax morgen dus de steun van vijftigduizend supporters had nodig. 'Zeker als je naar de sfeer kijkt bij belangrijke wedstrijden in de afgelopen twee maanden, dat is echt ongelooflijk. Dat geeft een boost en dat blijft maar gaan', aldus Klaassen.