Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Peter Bosz: '75 tot 80 procent van de selectie blijft intact'

5 mei 2017, 12.26 uur

Ondanks het ongekende Europese succes van zijn team, denk trainer Peter Bosz dat veel Ajacieden toch zullen blijven. Bosz is niet bang voor een uitverkoop binnen zijn selectie.

'Ik ga er van uit dat zeker 75 tot 80 procent van de selectie intact blijft', zegt hij tegen De Telegraaf. Na twee goede Europese wedstrijden heeft Ajax de aandacht getrokken van zo ongeveer heel voetbalminnend Europa.

Lees ook: Kranten lyrisch over voetbalshow Ajax: 'Ode aan het Nederlands voetbal'

Vertrek Davy Klaassen
Wel stelt Bosz dat de kans groot is dat Davy Klaassen een overstap gaat maken. 'Ik denk dat hij in de zomer of een jaar later vertrekt', zegt Bosz. Ook de zaakwaarnemer van Klaassen, Sören Lerby, gaf eerder al aan dat de aanvoerder van Ajax deze zomer gaat vertrekken.

'Wat ik nu zie, is dat de jongens goed kunnen voetballen, maar er is wel iets aan toegevoegd. Ik noem het een winnaarsmentaliteit, het overleven. Dat hebben we met tien man bij Schalke 04 gedaan, terwijl we al bijna dood en begraven waren. Tegen Olympique Lyon zag ik het en zelfs bij PSV heb ik het de tweede helft gezien. Het is een kwaliteit die je in de top nodig hebt en wij hebben die.'

Finale Europa League
Ajax verdedigt komende donderdag een 4-1 voorsprong tegen Olympique Lyon. Mocht dat lukken dan speelt Ajax op 24 mei de finale van de Europa League tegen of Manchester United of Celta de Vigo.