Start van hoofdcontent

Stad

nl

Deze zomer hardlopen én pizza eten in het Amsterdamse Bos

8 mei 2017, 16.29 uur · Aangepast 8 mei 2017, 17.17 uur

Pizza eten en hardlopen. Het klinkt niet als een ideale combinatie. Maar hier denken de organisatoren van de eerste Amsterdam Pizzarun anders over.

De Amsterdam Pizzarun is een hardloopwedstrijd van vijf kilometer, gecombineerd met een festival. 'Hét pizza evenement waar ze tot in Italië over gaan praten', aldus een enthousiast persbericht van de organisaties. 

Wat is het idee? Nou, vrij simpel. Na een run van vijf kilometer door het Amsterdamse Bos finishen de deelnemers op een 'parade-achtig' festivalterrein waar allerhande foodtrucks een keur aan 'bijzondere én gezonde' pizza's te verkrijgen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een sushipizza, of een pizza'tje gyros.

Lees ook: Beschonken hardlopers door het centrum: 'Met bier op heb ik het niet koud'

'Samen met een aantal van de leukste jonge merken met een soortgelijk doel zetten we op de meest creatieve manier een foodevent neer met een sportieve knipoog,' stelt de organisatie zich tot doel.

Meerennen? Dat kan. Vanaf vandaag zijn via de site van het evenement kaarten verkrijgbaar. Alleen pizza eten zonder je in het zweet te werken kan overigens ook..