Start van hoofdcontent

Stad

nl

Examens zijn begonnen: 'Heb nog niet voor me kunnen zien dat ik zak'

10 mei 2017, 20.03 uur

De eindexamens zijn vandaag weer van start gegaan. Ruim 8000 leerlingen in Amsterdam hopen de komende weken hun middelbare school af te ronden. VWO-leerling Wini van het Cartesius Lyceum begon vanmiddag met Nederlands en met de zenuwen ging het nog best goed.

'Dat gaat misschien nog wel komen. Maar waarschijnlijk pas als ik de deur in loop, dat ik dan echt een beetje de kriebels ga voelen', vertelt Wini. en datr terwijl ze voor al haar vakken maar net voldoende staat.

Lees ook: Scholieren van start gegaan met eindexamens

Veel vertrouwen
'Ik heb best wel veel vertrouwen. Ik heb het nog niet voor me kunnen zien dat ik zak. Maar dat moet ik natuurlijk niet al te hard zeggen.' In totaal moet ze examen doen in acht vakken, waaronder geschiedenis en maatschappijleer. Maar een pretpaket noemt ze het zeker niet.

'Mensen die beta doen die vinden dat waarschijnlijk een hartstikke moeilijk pakket. Net zoals wij een beta-pakket heel erg moeilijk vinden.' Over twee weken zijn de examens voorbij en dan kan het feest beginnen. Alhoewel, Wini gaat vooral werken en geld verdienen voor haar droomreis naar Australië.