Lilly en Annique rijden in barrel 'Joep' naar Mongolië voor het goede doel

16.228 kilometer rijden in een Subaru Justy uit 1997, zonder stuurbekrachtiging. Grote kans dat je denkt: 'Nou, nee bedankt'. Maar voor Lilly en Annique (allebei 27 jaar oud) is het een dikke 'ja'. De dames vertrekken deze zomer in hun 'rode monster' vanuit Londen, om uiteindelijk te eindigen in Mongolië.

Samen met 300 andere deelnemers gaat Team Holy Kittens de Mongol Rally 2017 rijden. Onderweg doorkruisen de twee dames onder andere Turkije, Iran en Kazachstan, om uiteindelijk dwars door de Mongoolse woestijn te rijden. Regels voor de rally zijn er eigenlijk niet, behalve dan dat de auto een maximale motorinhoud van 1.2 liter mag hebben en dat er minimaal 1000 euro voor het goede doel ingezameld moet worden.

Zelf auto repareren
Hulp van de organisatie hoeven de twee niet te verwachten, want die is er simpelweg niet. Ieder pechgevalletje moeten ze dus zelf oplossen. Omdat de twee nauwelijks kennis hebben van auto's, maar dadelijk bijvoorbeeld wel een rokende motor moeten kunnen repareren, zijn ze in de leer. Iedere zaterdag krijgt Team Holy Kittens sleutelles bij Garage Moritz Tuning in Nieuw-West en dat is hard nodig, want erg veel van auto's weten de dames niet.

Twee maanden rijden
Inmiddels hebben ze de achterbank uit hun Justy gesloopt. Maar er is nog veel meer werk aan de winkel en wel snel ook: 16 juli is namelijk de start. Ongeveer twee maanden later moeten ze aankomen op de finish. De twee dames halen met hun rit geld op voor Artsen Zonder Grenzen, de Linda.foundation en voor Cool Earth.

Wil je meer weten over de tocht van Team Holy Kittens? Dan kan dat hier.