Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Vanmiddag live op AT5: Amsterdam beleeft de ontknoping in de Eredivisie

14 mei 2017, 11.22 uur

Is het na de festiviteiten van donderdag vanmiddag weer feest in de stad? Ajax heeft nog een (bescheiden) kans om landskampioen te worden.

Het scenario is inmiddels wel bekend. Ajax staat op de laatste speeldag één puntje achter op koploper Feyenoord. Mochten de Rotterdammers dus, net als vorige week, punten laten liggen en slaagt Ajax er in te winnen dan gaat de schaal alsnog naar Amsterdam. 

Die winst moet dan behaald worden in Tilburg tegen Willen II. Ajax moet het in ieder geval stellen zonder Lasse Schöne. De middenvelder heeft een voetblessure overgehouden aan het uitduel van donderdag tegen Olympique Lyon. Donny van de Beek lijkt zijn logische vervanger. 

Feyenoord neemt het in de eigen Kuip op tegen Heracles. Alle wedstrijden in de Eredivisie starten vandaag om 14.30 uur. 

Live op het Leidseplein
Het slot van de Eredivisie wordt ongetwijfeld door veel Ajaxfans gevolgd in de binnenstad. AT5 doet vanmiddag live verslag van de spanende voetbalontknoping. Vanaf ongeveer 14.30 uur zenden we live uit vanaf, onder meer, het Leidseplein. Meekijken doe je op AT5, AT5.nl/live of via onze Facebookpagina

MATCHDAY | @WillemII - #Ajax! De allerlaatste speelronde in de @eredivisie. Welk scenario voorspellen jullie? #wilaja #wijzijnajax pic.twitter.com/7znbR87bEP

— AFC Ajax (@AFCAjax) May 14, 2017