Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax betuigt medeleven United na aanslag Manchester

23 mei 2017, 11.26 uur · Aangepast 23 mei 2017, 11.44 uur · Foto: Ajax TV

De UEFA en Ajax hebben vanochtend geschokt gereageerd op de gebeurtenissen van gisteravond in Manchester. Door een zelfmoordaanslag bij een concert van popster Ariana Grande kwamen 22 mensen om het leven.

Ajax meldt dat er gedacht wordt aan Manchester. 'From Amsterdam with love to Manchester, onze gedachten en gebeden zijn met jullie'. Op de tweet wordt positief gereageerd, voornamelijk door United-fans. 'Respect boven rivaliteit, geweldig. Dit is voetbal', zegt een supporter. De gemeente Amsterdam heeft vanwege de aanslag de vlaggen op het stadhuis halfstok opgehangen. 

Vanwege de aanslag in #Manchester hangen vandaag de vlaggen halfstok op het stadhuis van #Amsterdam. pic.twitter.com/fBUGg9VYL6

— Gemeente Amsterdam (@AmsterdamNL) May 23, 2017

United laat weten diep geschokt te zijn. 'Onze gedachten en gebeden gaan uit naar alle betrokkenen'. De UEFA sluit zich daarbij aan. 

UEFA is shocked by last night's attack in Manchester. Our thoughts are with the victims and the families of those affected.

— UEFA (@UEFA) 23 mei 2017

We are deeply shocked by last night’s terrible events at the Manchester Arena. Our thoughts and prayers go out to all those affected.

— Manchester United (@ManUtd) 23 mei 2017

From Amsterdam with love to Manchester. Our thoughts are with the victims and the loved ones of those affected.

— AFC Ajax (@AFCAjax) 23 mei 2017

Ajax en United treffen elkaar morgenavond in Stockholm voor de finale van de Europa League. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de wedstrijd wordt afgelast.