Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rollende Keukens niet op rolletjes: gestolen en gecrashte foodtrucks

24 mei 2017, 20.14 uur

Erg op rolletjes loop het allemaal niet voor twee Amsterdamse foodtrucks. Vandaag begon het foodfestival Rollende Keukens en voor twee trucks kwam dit festival nog ernstig in gevaar. De een werd van de A1 afgereden, de ander werd gestolen.

Gestolen
Het gaat om een foodtruck met een biologisch kaasfondue. De oude truck werd gestolen vanaf het parkeerterrein bij treinstation Spaarnwoude. 'Hij stond wel twintig keer geboekt en ook echt om de wagen zelf, omdat het een hele mooie grote wagen was. Dus ik hoop dat we dat kunnen oplossen', zegt eigenaar Lucas.

Toch op festival
En die oplossing moest er vlug komen, want vandaag begon Rollende keukens in het Westerpark. Maar doordat er nog snel ergens anders een foodtruck vandaan werd gehaald, stond Lucas vandaag toch op het festival. 

Ongeluk
Iemand die ook blij is om het festival mee te maken is Bart Smit. Hij had drie weken geleden namelijk nog een ongeluk met zijn eetwagen. 'We begonnen te schuiven en hebben hem recht weten te krijgen. Maar ja, hij zit goed in elkaar', zegt Smit.

Eetbare insecten
Ondanks dat het voor deze truck één van de laatste keren op een festival is, denkt Bart nog niet aan stoppen met het verkopen van eetbare insecten. 'Dit is toch wel een passie, een hobby. Mensen zien genieten op festivals van jouw eten. Dat is gewoon te gek.' Maar afscheid nemen van zijn oude vertrouwde wagen, zal niet makkelijk zijn voor Bart. 'Ik zal hem missen, maar we zijn gezond na het ongeluk en dat is het allerbelangrijkste.'