Rommelgoals United vellen Ajax in finale Europa League: 0-2

25 mei 2017, 00.36 uur

Ajax is er niet in geslaagd de Europa League op z'n naam te schrijven. Twee rommelige goals van Manchester United waren voldoende om Ajax, dat de hele wedstrijd weinig in de melk te brokkelen had, te vellen.

Ajax begon nerveus aan het duel en kwam niet echt aan voetballen toe. In de 18e minuut profiteerde Manchester van het slordige spel van Ajax. Pogba kreeg alle tijd om de bal aan te nemen en haalde uit. Zijn schot werd van richting veranderd en vloog binnen.

Het spel van Ajax bleef nerveus, maar langzaamaan begon de ploeg wat meer in de wedstrijd te komen. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet.

Al snel 0-2
In de tweede helft leek er even hoop te gloren. Ajax kwam fel uit de kleedkamer, maar na krap twee minuten was het opnieuw Manchester dat het doel wist te vinden. Mkhitaryan frommelde de bal met een halve volley binnen uit een hoekschop.

Bosz bracht, met nog een klein half uur te spelen, Neres voor Dolberg en tien minuten later verving hij Schöne voor Van de Beek. United timmerde de boel achterin echter vakkundig dicht waardoor er voor Ajax geen doorkomen aan was. De Engelsen stichtten zelf, in een zeldzame tegenstoot, nog het meeste gevaar. Zo mikte Fellaini met het hoofd recht op doelman Onana.

Met de 0-2 op het scorebord tikte de tijd langzaam weg en de moed zonk Ajax zichtbaar in de schoenen. Ook Frankie de Jong, hij verving Riedewald met nog tien minuten te gaan, kon weinig potten breken. Ajax kon simpelweg te weinig uitrichtten en moest zich tevreden stellen met het zilver.

Al het nieuws rondom de Europa League-finale lees je op AT5.nl/finale.