Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Overmars geeft toe: 'Hebben te veel betaald voor David Neres'

31 mei 2017, 09.58 uur · Aangepast 31 mei 2017, 10.27 uur

Van een miskoop wil hij niet spreken maar technisch directeur Marc Overmars vindt achteraf wel dat er te veel is betaald voor de Braziliaan David Neres.

Ajax betaalde twaalf miljoen voor Neres die halverwege het seizoen overkwam van Sao Paulo. Dat bedrag kan overigens nog flink oplopen. Overmars zegt in een interview met Voetbal International dat het transferbedrag wat aan de gortige kant was.

'Het kan, incidenteel een speler voor tien á elf miljoen kopen, maar dat is niet het doel', zegt Overmars tegen het weekblad. 'De vraag of we niet op een bepaald moment hadden moeten stoppen, was rechtvaardig. Misschien hadden wij moeten zeggen: Het is mooi geweest en klaar.'

'Want we hebben gewoon te veel betaald, dat weten we, in verhouding met andere transfers. Toch zaten we al een jaar achter Neres, we zagen in hem een duidelijke versterking', gaat Overmars verder.

De voormalig linksbuiten geeft toe dat de goed gevulde bankrekening van de club wel hielp bij het nemen van de beslissing. 'Daar komt bij dat we voor zóveel geld hadden verkocht (o.m. Arek Milik naar Napoli voor 32 miljoen), dat we ook verder konden gaan dan normaal.'