Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verkrachter oude vrouw in hoger beroep tegen 7 jaar cel en tbs

1 juni 2017, 16.15 uur

De 29-jarige Amsterdammer die is veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs voor het verkrachten en beroven van meerdere (oudere) vrouwen gaat in hoger beroep. Hij houdt vol dat hij onschuldig is.

De man is het er niet mee eens dat de rechtbank hem schuldig heeft verklaard. Daarom is het logisch dat hij zijn zaak aan andere rechters wil voorleggen, zegt zijn advocaat.

Lees ook: Zeven jaar voor brute verkrachting van oudere vrouwen

Het duurt waarschijnlijk nog wel een jaar voordat de zaak inhoudelijk behandeld wordt. Het OM gaat niet in hoger beroep in de strafzaak, ook al had de officier negen jaar gevangenisstraf en tbs geëist.

Lees ook: 'Verkrachter bejaarde vrouw (75) sloeg vaker toe'

De 29-jarige heeft zich volgens de rechtbank bruut en gewelddadig gedragen. Hij sleurde een 75-jarige vrouw die haar honden uitliet naar een afgelegen plek waar hij haar verkrachtte. Vervolgens beroofde hij haar met geweld. Dit gebeurde in juli 2015. Een maand later viel hij een vrouw van 21 aan. Hij beroofde haar en drukte haar op de grond waarna hij haar betastte.

Lees ook: 75-jarige vrouw zwaar mishandeld en verkracht

Ook werd de man via DNA gelinkt aan een verkrachting van een 60-jarige vrouw twee jaar eerder. Hij drong via het raam binnen in de kamer van de zorginstelling waar zij verbleef. Vanwege een eerder vergrijp droeg hij een enkelband. Die had hij kort daarvoor doorgeknipt.

Uit onderzoek bleek dat de man antisociale persoonlijkheidsstoornis met psychopathische trekken. De rechter stelt dat de man verminderd ontoerekeningsvatbaar is.