Start van hoofdcontent

112

nl

Treinverkeer weer op gang na stormschade; Spaklerweg blijft dicht

6 juni 2017, 16.22 uur · Aangepast 6 juni 2017, 20.38 uur

Metrostation Spaklerweg is vanmiddag ontruimd omdat er bouwmateriaal was losgewaaid en op de rails terecht was gekomen. Op last van de brandweer rijden er voorlopig geen metro's tussen Amstel en Van der Madeweg. Ook het treinverkeer tussen Centraal Station en Bijlmer Arena ligt stil.

UPDATE: Inmiddels rijden de treinen weer. Ook de metro's gaan weer rijden, maar stoppen voorlopig niet op de Spaklerweg. Dat blijft nog zeker de hele dag zo.

Op het station zijn renovatiewerkzaamheden aan de gang. Volgens een GVB-woordvoerder raakte door de harde wind bouwmateriaal los, wat ook op de rails terecht kwam.

Rond tien voor twee besloot het GVB daarom het metrostation uit voorzorg te ontruimen. De aannemer is nu bezig de bouwmaterialen beter vast te zetten. Tot die tijd blijft het station gesloten.

Vanwege de werkzaamheden rijden er op last van de brandweer geen metro's tussen Amstel en Van der Madeweg. Er zijn pendelbussen tussen beide stations. Vanaf Van der Madeweg is er wel gewoon metroverkeer richting Gein en Gaasperplas en richting Isolatorweg.