Start van hoofdcontent

112

nl

Fons Vitae Lyceum voorlopig dicht na grote brand

21 juni 2017, 17.28 uur · Aangepast 21 juni 2017, 23.46 uur

Op het dak van het Fons Vitae Lyceum in Zuid is woensdagmiddag brand uitgebroken.

De brand brak kort voor 15.00 uur uit. Het schoolgebouw en een aantal naastgelegen woningen zijn ontruimd. Op het moment dat de brand uitbrak waren er zo'n vijftig kinderen in het pand aanwezig. Tien buurtbewoners worden buiten opgevangen.

Brand school #FonsVitaeLyceum. Naastgelegen woningen uit voorzorg ontruimd. Tien personen worden buiten opgevangen.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) June 21, 2017 Bij de brand raakte één iemand lichtgewond. Het slachtoffer, een schilder die op het dak aan het werk was, ademde rook in en liep lichte brandwonden op.  

Volgens de rector van de school, David Asser, zijn de vlammen overgeslagen naar de bovenste verdiepingen van het gebouw. Hier zijn ook lokalen aanwezig. Wel benadrukt de rector dat alle leerlingen in veiligheid zijn gebracht.

De rookwolken die door het vuur zijn ontstaan zijn tot in de wijde omtrek te zien. Rond 16.00 uur laat een brandweerwoordvoerder weten dat het naar verwachting 'nog enige tijd duurt' voor de brand is geblust.

UPDATE 18.00 uur:
De brandweer zaagt stukken uit het dak om bij de vuurhaard te komen. Op die manier probeert de brandweer de brand te beperken tot het dakdeel van het gebouw. Volgens een woordvoerder is er mogelijk sprake van rook- en waterschade aan omliggende panden.

UPDATE 19:15 uur:
De brandweer heeft het sein brand meester gegeven. De brand breidt niet verder uit. Brandweerlieden blijven nog enige tijd nablussen.

UPDATE 21:30 uur:
De brand heeft forse schade aan de school aangericht en zal de komende tijd niet gebruikt kunnen worden, meldt de brandweer. Eén naastgelegen woning liep forse waterschade op. De andere ontruimde woningen zijn in de loop van de avond vrijgegeven. Die bewoners kunnen terug naar huis.

Brand school #FonsVitaeLyceum woedt op het dak. School is ontruimd. Ambulance onderweg voor 1 persoon met brandwonden en rookinhalatie.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) June 21, 2017

Brand school #FonsVitaeLyceum. Rook trekt langs Reijnier Vinkeleskade. Heeft u last van de rook? Blijf er uit. Rook is ongezond.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) June 21, 2017