Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Jaarlijkse bosloop Ajacieden in Amsterdamse Bos: 'Jammer dat Bosz weg is'

30 juni 2017, 18.26 uur

De eerste selectie van Ajax is vandaag begonnen aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De Amsterdammers startten de voorbereidingen met de welbekende bosloop in het Amsterdamse Bos.

Vaonchtend om 10.30 uur verzamelde de slectie bij de parkeerplaats aan de Duizendmeterweg in het Amsterdamse Bos. Onder toeziend oog van de nieuwe trainer Marcel Keizer begon de bijna complete selectie aan het rondje door het bos.

Ook waren er wat fans op de training afgekomen. 'Als er niet te veel weg gaan hebben we er wel vertrouwen in. Kezier is net zo'n goede trainer als Peter Bosz. Jammer dat Peter Bosz weg is want het was een goede trainer. Maar ja, geld speelt in grote clubs altijd een grote rol en dat is het probleem', zegt een van hen.

Behalve de nieuwe trainer, was ook nieuwe aanwinst Klaas-Jan Huntelaar aanwezig. De terugkomst van de spits kan op goedkeuring rekenen. 'Het is een jongen die veel ervaring heeft en een echte Ajacied zeg ik maar altijd. Hij is ook de enige die teruggekomen is. De anderen verdienen te weinig als ze terugkomen, al hebben ze miljoenen op de bank staan.'

Na het rondje en wat oefeningen aan de ringen werd de bosloop afgsloten met vijf rondjes heuvel op. Het jaarlijks terugkerende klimmetje dat voor velen een zware kuitenbijter is. Het record van Gudelj, dat stond op 11 minuut 17, werd dit jaar verbroken door Donny van de Beek. Huntelaar werd na enkele jaren afwezigheid derde.