Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Altijd al in een shirt van Winston Bogarde willen lopen?

3 juli 2017, 00.07 uur

Het lijkt een mooie kans voor de voetballiefhebber met een goed gevulde portemonnee. Voormalig Ajacied en huidig assistent-trainer van Jong Ajax Winston Bogarde biedt 24 door hem gedragen shirts te koop aan.

En daar zitten een aantal pareltjes bij. Thuis- en uitshirts van de gouden 95/96-generatie (het beroemde paars-blauwe shirt uit 1995 zit er niet bij). De prijzen variëren tussen de 200 pond tot zelfs 1000 pond voor een Milan-tricot uit 1997. 

Ook worden er shirts van het Nederlands Elftal aangeboden, deze zijn aanmerkelijk goedkoper: 150 pond. Quote kwam de advertentie op het spoor en had nog contact met de eigenaar van de website: 'Bogardes tenues come directly from the man himself'.

abc5media_image_1

Hij legt ook nog even uit waarom het Milan-shirt zo duur is: 'Dat is slechts tijdens één wedstrijd gedragen terwijl het thuisshirt van Ajax meerdere malen is gedragen en geen 'unieke features' heeft zoals de spelersnaam op de rug.'

Waarom Bogarde juist nu zijn shirts aan het verkopen is, is niet duidelijk. Al is de verdediger in het verleden meer dan eens in het nieuws geweest vanwege financiële perikelen. Dat is allemaal na te lezen bij Quote