Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Tete wordt waarschijnlijk vandaag gepresenteerd door Olympique Lyon

7 juli 2017, 15.49 uur · Aangepast 7 juli 2017, 16.28 uur

Rechtsback Kenny Tete wordt waarschijnlijk vandaag gepresenteerd door de Franse club Olympique Lyon, dat meldt Voetbal International. Dat de 21-jarige Ajacied zou vertrekken was al bekend. Hij had nog tot half 2018 een contract bij Ajax, maar van verlenging was geen sprake.

Ajax had met Galatasaray een aantal weken geleden al een deal rond over Tete, hij zou namelijk voor drie miljoen euro verkocht worden aan de Turkse ploeg. Maar Tete zelf had andere voorkeuren. Daarna werd hij gelinkt aan Crystal Palace, Juventus, Internazionale en Olympique Lyon, waarvan de Franse club dus aan het langste eind trok. 

De spelers van Ajax zijn op dit moment in Oostenrijk op trainingskamp, onder leiding van trainer Marcel Keizer. Omdat Tete niet langer voor Ajax zal spelen, is hij niet mee naar Oostenrijk. Hij bevindt zich nu in Frankrijk en de Franse pers verwacht dan ook dat hij vandaag gepresenteerd wordt.

Bij Olympique Lyon zal Tete een oude bekende tegenkomen. Oud-ajacied Bertrand Traoré is namelijk onlangs ook naar Lyon vertrokken.