Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sharif is eerste daklozentandarts: 'Mijn achtergrond leert je om er voor je medemens te zijn'

9 juli 2017, 21.22 uur · Aangepast 13 juli 2017, 13.37 uur

Amsterdam heeft een eerste tandarts voor daklozen en mensen met schulden. Elke zondag kunnen zij terecht bij Sharif Tairie en zijn collega's. Zij helpen als vrijwilligers bij alle tandproblemen. Samen zorgen zij er voor dat kiespijn voor degenen die een gewone tandarts niet kunnen betalen niet meer nodig is.

De daklozen en mensen die om andere reden niet verzekerd zijn voor tandheelkundige hulp kunnen sinds enkele maanden terecht in de Rivierenbuurt. 'Hier komen inderdaad daklozen, sommigen wonen onder een brug, mensen die hun leven beteren of gestopt zijn met drugs. Dit is de laatste stap in hun herstelfase', zegt tandarts Sharif.

Vluchteling
Sharif kwam in de jaren 90 als vluchteling uit Afghanistan en haalde vorig jaar zijn tandartsendiploma. 'Je weet natuurlijk altijd waar je vandaan komt. Mijn achtergrond leert je om er te zijn voor je medemens en ze te helpen. Als ik de hele week werk verheug ik me toch altijd op de zondag. Het zijn namelijk hele dankbare mensen', vertelt hij.

Verzekering
Ook de Regenboog Groep - wiens donateurs de spullen betalen - is blij met het initiatief. 'De tandartsverzekering zit niet in het basispakket. Als je al financiële problemen hebt dan is dat wel het laatste waar je aan denkt. Zo kan het dus gebeuren dat je jaren niet naar de tandarts gaat', zegt Fré Meijer.

Mocht u willen, op de site van de Regenboog Groep kunt u doneren om nog meer mensen aan een mooie glimlach te helpen.