Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Feyenoorddichter wil ouderwetse Klassieker: 'Ik mis jullie galbakken'

11 juli 2017, 20.31 uur · Aangepast 14 juli 2017, 12.24 uur

Het begon allemaal met het neervallen van Ajacied Nouri. Feyenoorder Robin van den Heuvel zag het bij Studio Sport en schrok zich een ongeluk. Ziek was hij van alle foute reacties op social media en daarom besloot hij als de Dichter van Zuid, om de slechte verhoudingen tussen de supporters van Feyenoord en Ajax aan de kaak te stellen.

In een gedicht schreef hij over Nouri, maar ook over de klassieker. Vandaag kwam de Dichter van (Rotterdam) Zuid naar 020. We spraken hem op de Rotterdammerbrug. 'Ineens ben ik geen rivaal maar duim ik met jullie mee. Het is schrikken zo'n hartkwaal', draagt Robin voor uit eigen werk. Zijn gedicht werd meer dan een miljoen keer gelezen en de reacties lopen in de duizenden.

Lees ook: Feyenoorddichter: 'Ik wens Nouri beterschap. Vanaf hier die club met 1 ster'

Uitpubliek bij de Klassieker
Ook Ajacied Tomas Friedhof las het gedicht van Robin en besloot contact te zoeken. 'Ik kreeg er wel kippenvel van, want ik was ook geschrokken en ik vond het gewoon een heel mooi gebaar.' De twee proberen nu samen een initiatief op te zetten met als doel: uitpubliek moet weer naar de Klassieker kunnen.

'PSV in de Kuip is toch een beetje het broertje van. Ik mis jullie galbakken gewoon, weet je. (...) Ik wil gewoon dat we weer een beetje normaal tegen elkaar kunnen doen', zegt de Dichter van Zuid. Tomas is het daar helemaal mee eens, volgens hem hebben beide supportersgroepen afgelopen jaar laten zien dat de tijd rijp is voor een ouderwetse Klassieker. 'Een mooier eerbetoon aan Nouri is er niet.'