Start van hoofdcontent

Stad

nl

Woning die was omgetoverd tot clubhuis Satudarah wordt eindelijk ontruimd

14 juli 2017, 16.22 uur · Aangepast 14 juli 2017, 17.00 uur

Een woning die volgens Eigen Haard wordt gebruikt als clubhuis van motorclub Satudarah mag worden ontruimd, schrijft Het Parool. Twee en een half jaar nadat Satudarah in de Bijlmer een woning omtoverde tot clubhuis, heeft de rechter gisteren besloten dat Eigen Haard de motorbende uit de woning kan zetten.

En dat kan worden gezien als een overwinning voor de gemeente en de politie. Het is namelijk veel ingewikkelder om een motorclub uit een woning te verdrijven dan uit bijvoorbeeld een loods. Door een samenwerking tussen politie en gemeente kon uiteindelijk worden bevestigd dat het hier om een clubhuis gaat en kon worden aangetoond dat de huurder zich niet aan het huurcontract hield. Zo vertelt rechercheur Tim aan Het Parool dat er in het clubhuis een altaar staat voor overleden leden en een vergadertafel met een leren stoel voor de president van de club. 

Lees ook: Satudarah-leden niet meer welkom op uitgaanspleinen na heftige knokpartij

De huurder, Domingus U., moet van de rechter het pand ontruimen en een boete betalen van vijfduizend euro. Op dit moment zit hij vast voor een strafzaak.