Na 21 jaar verruilt Johan Cruijff Arena Grolsch voor Heineken bier

De 1,5 miljoen biertjes die jaarlijks in de Johan Cruijff Arena geschonken worden, zullen de komende jaren anders smaken. Bierbrouwer Heineken wordt namelijk hofleverancier van het stadion, ten koste van Grolsch, dat ruim 20 jaar werd geschonken.

Het contract met Grolsch loopt binnekort ten einde. Heineken neemt dit kalenderjaar de levering over en doet dat in elk geval tot 2026. Naast het 'gewone pilsje' gaat Heineken ook alcoholvrij bier, Apple Bandit, Desperados en de Brand-speciaalbieren aanbieden.

Beste bod
Heineken deed volgens de Johan Cruijff Arena het beste bod op een nieuw contract, maar het is niet duidelijk hoeveel de brouwer neerlegt om de dorst te lessen in 'het grootste café van Amsterdam'. 

Ajaxfans zijn het niet altijd eens geweest met de keuze voor het biermerk uit Enschede. Heineken, met haar Amsterdamse roots, zal naar verwachting beter in de smaak vallen. Naast het tappen van biertjes zal Heineken ook investeren in 'de fan experience' en de verdere inrichting van het stadion dat momenteel verbouwd wordt. 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie