Vader mag in woning blijven ondanks wietplantage van zoon

Een bewoner van de Bilderdijkkade mag niet uit z'n woning gezet worden, ook al werd daar een wietplantage aangetroffen. De plantjes waren namelijk van zijn zoon.

De plantage werd ontdekt toen er vorig jaar brand uitbrak in de woning. De 294 plantjes groeiden in de kruipruimte onder de woonkamer.

Lees ook: Hennepplantage ontdekt bij brand in woning Bilderdijkkade

Na een waarschuwing van de burgemeester, besloot de verhuurder van de woning om de man uit zijn woning te zetten. Ook al woonde hij daar al ruim twintig jaar. Maar de huurder stapte naar de rechter en kreeg daar onlangs gelijk. Hij wist namelijk niets van de hennepplantage.

Oma
En de rechter gelooft hem. De plantage werd aangelegd door de zoon van de man, toen hij zelf een weekje in het buitenland was. Zijn zoon heeft toen een reservesleutel bij zijn oma opgehaald en de boel aangelegd. Enige tijd daarna kwam diezelfde zoon na een relatiebreuk in het tuinhuisje van zijn vader wonen. Via de tuin had hij toegang tot de kruipruimte.

Lees ook: Van vuurwapens in een kinderkamer tot een drugslab in de badkamer: gemeente sloot afgelopen jaren 300 panden

De verhuurder van de woning vond niettemin dat de vader op de hoogte had moeten zijn van de plantage. De rechter is het daar niet mee eens, omdat mensen zelden hun kruipruimte inspecteren.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie