Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Burgemeester Mirjam van ´t Veld vertrekt uit Amstelveen

18 juli 2017, 10.03 uur

Burgemeester Mirjam van ´t Veld verlaat Amstelveen. Per 1 oktober wordt ze voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

Van 't Veld (1970) is drie jaar burgemeester van Amstelveen geweest. Ze volgde op 3 juli 2014 burgemeester Jan van Zanen op, die burgemeester van Utrecht werd. Van 't Veld schrijft in een brief dat het geen makkelijke keus was.

Vorig jaar werd Van 't Veld met de dood bedreigd vanwege de komst van een vluchtelingenopvang in Amstelveen. De bedreigingen waren dermate serieus dat ze aangifte deed. De opvang in het leegstaande pand ging na vijf maanden alweer dicht, toen alle bewoners konden worden overgeplaatst naar reguliere azc's.

Voor haar loopbaan als politicus was ze ook al actief in de zorg als verpleegkundige. Ze geeft aan dat de nieuwe uitdaging, haar affiniteit met de sector en de mogelijkheid om te besturen in een andere context haar over de streep hebben getrokken.

'Mijn ervaringen als verpleegkundige hebben mij jaren geleden gemotiveerd om verder te leren, mij verder te ontwikkelen, gestimuleerd om het verschil te willen maken. Mijn drijfveer was en is: wat kan ik betekenen voor de ander? En of het nu inwoners, medewerkers of patiënten betreft, mensen staan voor mij centraal.'