Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Keeper Lamprou heeft nog geen contract maar traint al mee bij Ajax

1 augustus 2017, 13.11 uur · Aangepast 1 augustus 2017, 14.39 uur

Ajacied is hij nog niet maar keeper Kostas Lamprou verscheen vanochtend al in zijn nieuwe werkkleding op het trainingsveld van De Toekomst.

De Griek zet naar verwachting al snel een handtekening onder een eenjarig contract in Amsterdam. Daarmee wordt hij de derde keeper achter André Onana en Benjamin van Leer. 

Eerder al bij Ajax
Lamprou kwam als dertienjarige al eens naar Amsterdam maar moest na een jaar de opleiding alweer verlaten. Enkele jaren later werd hij in het jeugdprogramma van Feyenoord opgenomen.

In Rotterdam stond de 1.76 meter lange keeper tussen 2008 en 2015 slechts veertien keer onder de lat tot hij vorig jaar naar Willem II vertrok. In Tilburg was hij vorig jaar de eerste keus. Maar het is zijn Feyenoord-verleden dat veel Ajacieden de afgelopen dagen tegen de borst stuitte.

'Niet welkom'
In zijn periode in Rotterdam uitte Lamprou op social media vaak zijn liefde voor de club, tweets die hij vervolgens wel verwijderde. Dat was dit weekend nog reden voor een Ajaxfan om de Wikipediapagina van Lamprou te bewerken: 'Niet welkom bij Ajax'.

Kostas Lamprou... Grieks voor... pic.twitter.com/IMaatJWIkH

— Chris (@ChrisD_13) July 30, 2017