Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Keizer hoopt dat spelers zich kunnen afsluiten van Nouri-eerbetoon

1 augustus 2017, 20.37 uur

Sportief wordt het morgen al een beladen wedstrijd in de Johan Cruijff Arena maar het zal ook zeker emotioneel zijn. Voor het eerst sinds het drama met Abdelhak Nouri speelt Ajax in eigen huis, supporters hebben aangekondigd voor een eerbetoon te zorgen.

'De fans willen steun betuigen aan Appie en zijn familie en dat moet ze sowieso doen. Het is aan ons en de spelers om ons daarvan af te sluiten. Wij willen altijd steun betuigen', zei trainer Marcel Keizer vanmiddag. In overleg met Ajax worden er grote doeken met een afbeelding van de middenvelder gehangen bij het stadion. In de 34e minuut zal het onvermijdelijke applaus voor Nouri, die altijd met nummer 34 speelde.

In de voorronde moet er morgen afgerekend worden met Nice, vorige week eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Er is genoeg kans dus: 'Wij vinden zelf ook dat we moeten winnen. Zij zijn dan wel de nummer drie van Frankrijk en dat is niet verkeerd. Maar wij hebben ook geen onaardige ploeg, we haalden vorig jaar de finale van de Europa League.'

De wedstrijd wordt morgen gespeeld in een uitverkochte Johan Cruijff Arena, de aftrap staat gepland op 20.45 uur.