Ajax loopt play-off Champions League mis tegen Nice

3 augustus 2017, 00.59 uur

Ajax is woensdagavond in eigen huis de play-offs voor de Champions League misgelopen. In de Johan Cruijff Arena werd het 2-2 tegen OGC Nice.

Tot in de laatste minuut bleef het nog spannend met veel kansen voor de Amsterdammers, maar 3-2 wisten ze er niet meer van te maken. Dankzij deze uitslag is Nice door, Ajax mag door naar de play-off ronde van de Europa League.

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen begon indrukwekkend met een adembenemend eerbetoon aan Abdelhak Nouri die enkele kilometers verderop nog in het ziekenhuis ligt. Er werd een video vertoond en er werd een levensgroot spandoek uitgerold.

In eerste minuten leek Ajax nog te veel onder de indruk van het eerbetoon en kwam het amper aan kansen. In de tweede minuut kwam de ploeg van Marcel Keizer al op een achterstand door een doelpunt van Arnaud Souquet. Maar na een klein halfuur spelen kwam Ajax echt in de wedstrijd. Iemand die er bovenuit stijgt is Justin Kluivert. Zo heeft hij een grote kans na een pass van Donny van de Beek.

Die laatste is degene die de gelijkmaker laat noteren voor Ajax. Van de Beek weet weg te draaien van zijn tegenstander en schiet hem prachtig in de verre hoek. In de 34e minuut werd het spel stilgelegd. Een groot applaus klinkt ter ere van de nummer 34: Appie Nouri. Zijn broer, die ook in het stadion zit, bedankt het publiek.

In de tweede helft is Ajax nog steeds op stoom. Er zijn aanzienlijk meer kansen voor de Amsterdammers. Uiteindelijk weet Davinson Sánchez de kansen te verzilveren met een schitterend doelpunt vanuit een scherpe voorzet van Nick Viergever. Ajax weet vervolgens de druk er niet op te houden. Er ontstaan gaten en het spel gaat achteruit. Dit resulteert uiteindelijk in de 2-2. Invaller Vincent Marcel tikt hem binnen.

Ajax heeft daarna nog wat grote kansen, maar komt uiteindelijk niet meer aan scoren toe. Eindstand: 2-2.