Start van hoofdcontent

Stad

nl

Canal Parade zorgt voor monsterklus schoonmaakploegen

3 augustus 2017, 21.25 uur

De schoonmaakploegen in de stad maken zich op voor een grote klus na de Canal Parade dit weekend. De botenroute start zaterdag op het Oosterdok en eindigt via de Nieuwe Herengracht, Amstel en Prinsengracht op het Westerdok. Langs de zes kilometer lange kanaalweg en tussenliggende straten stapelt zich elk jaar een hoop afval op.

Overdag worden in het centrum 500 extra festivalbakken en 1000 extra kliko’s geplaatst. Vanaf vroeg in de ochtend zet de gemeente ongeveer honderd jongeren in die langs de botenroute afvalzakken uitdelen, bakken legen en de straat opschonen. Verder staan er honderd glascontainers. Bootjes vissen met schepnetten afval uit de grachten.

Rond 17.00 uur komen de laatste boten aan op het Westerdok. Vanaf 20.00 uur zal het grotere afval worden ingezameld door huisvuilwagens. Om 22.00 uur begint ook de veegploeg in centrum.

Er zijn in de nacht totaal 120 mensen aan het werk om de stad schoon te krijgen. Ook vanuit andere stadsdelen worden medewerkers ingezet. De volgende ochtend zal de stad weer schoon zijn. Daarnaast is op zondag en maandag nog extra inzet van de reiniging.