Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Stichting Herstel Oosterpark naar rechter vanwege Amsterdamse terrassen festival

15 augustus 2017, 19.43 uur · Foto: Fred Renkema

Stichting Herstel Oosterpark stapt naar de rechter vanwege de vergunning die is verleend aan het Amsterdams Terrassen Festival in het park.

Volgens de stichting is de verleende vergunning in strijd met het bestemmingsplan van het park. Zo zou onder meer door de drukte de bodem van het Oosterpark kunnen verzakken en kan de openbare orde in het geding komen door de toeloop van bezoekers.

Nu al staan er 15.000 duizend mensen op Facebook die mogelijk naar het festival toe willen gaan. Volgens de vergunning mogen er maximaal 2000 mensen komen. Daarnaast vreest de stichting de sluiting van het park voor gewone bezoekers. Die zou vanwege de opbouw een week zijn.

'Misschien dat de gemeenteraad nu beseft dat hun krokodillentranen over de ''grote zorgen over het kwetsbare Oosterpark" niet voldoende zijn gebleken. Helaas zijn wij nu ertoe gedwongen om hiermee de organisator van dit overigens leuke festival te confronteren met een probleem welke louter en alleen het bestuur van deze stad valt te verwijten', legt een woordvoerder de stap naar de rechter uit.

Wanneer de zaak dient is nog niet bekend. Het festival wordt vooralsnog over twee weken gehouden.