Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Borussia ontkent interesse in Dolberg: 'Bosz begreep vraag verkeerd'

26 augustus 2017, 22.47 uur · Aangepast 27 augustus 2017, 00.25 uur

Borussia Dortmund gaat werk maken van het binnenhalen van Ajax-spits Kasper Dolberg. Daags na een vermeend monsterbod van AS Monaco stappen de Duitsers nu ook in de strijd om de jonge Deen.

Oud-Ajax-trainer Peter Bosz heeft tegen Sky gezegd dat zijn ploeg geïnteresseerd is in Dolberg. 'We moeten eerst even afwachten of het allemaal lukt', zei Bosz tegen de sportzender. 'Maar ik denk het wel. Het is alleen nog niet 100 procent zeker.'

Lees ook: Ajax bevestigt vertrek Davinson Sanchez: 'Nu laten we niemand meer gaan'

Meer spelers willen verkassen
Na de Europese uitschakeling van Ajax, wordt er bij de club gevreesd dat nog meer spelers willen verkassen. Eerder vertrokken bepalende Ajacieden als Davy Klaassen en Davinson Sanchez al naar het buitenland.

Mocht Borussia Dolberg echt willen kopen, dan zullen ze diep in de buidel moeten tasten. Deze week zou een bod van AS Monaco van 50 miljoen op de Deen zijn afgewezen. Dortmund heeft geld om uit te geven. Spits Ousmane Dembélé werd voor 105 miljoen verkocht aan Barcelona. Mocht Dortmund met een zak geld over de brug komen, zelfs dan is een transfer onzeker. Ajax heeft namelijk aangegeven dat er niemand meer mag vertrekken.

Update 22.15 uur: Borussia Dormund ontkent dat de club interesse heeft in Dolberg. Peter Bosz zou de vraag van een verslaggever van het Duitse Sky verkeerd begrepen hebben. Hij dacht dat er gevraagd werd naar de transfer van Dotmund-spits Dembélé.