Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ook Amin Younes mocht niet weg van Ajax

1 september 2017, 17.39 uur · Aangepast 1 september 2017, 18.19 uur

Net als andere smaakmakers kon ook Amin Younes deze zomer Ajax inruilen voor een topclub. Marc Overmars stak er een stokje voor, maar de Duitser vind dat ook helemaal niet zo erg.

Dat schrijft Voetbalprimeur.nl op basis van Duitse berichtgeving. Nadat Younes met die Mannschaft deze zomer de Confederations Cup (een soort mini-WK) won, hadden RB Leipzig en Borussia Dortmund interesse in de vleugelaanvaller. Maar en transfer kwam er niet.

Lees ook: 'Ajax weigert ook megabod op Ziyech'

'Ik heb gesproken met Ajax. Marc Overmars maakte mij duidelijk dat ik moet blijven. Ik heb nog een tweejarig contract, vertolk nu een leidersrol en spreek de taal. Het was belangrijk voor de club dat ik nog een jaar zou blijven', vertelt Younes.

Eerst het kampioenschap
De Duitser heeft dan ook nog grote plannen in de Arena. 'Het was voor mij moeilijk geweest om te gaan, nadat er al een paar spelers waren vertrokken. Ik wil de landstitel winnen voordat ik vertrek. Ik was er twee keer dichtbij en in de Europa League stonden we vorig jaar in de finale.'

Lees ook: Ajax verkoopt overbodige spelers vlak voor sluiting transferperiode

'Ajax heeft me de kans gegeven om international te worden. Ajax is speciaal, in de manier van spelen, de vriendelijke en respectvolle omgang met elkaar en de vele jonge spelers. Hier kun je op je 22e al aanvoerder zijn als je de kwaliteiten hebt', jubelt hij verder.

Lees ook: Ajax bevestigt vertrek Davinson Sanchez: 'Nu laten we niemand meer gaan'

Behalve Younes stonden naar verluidt ook Hakim Ziyech en Kasper Dolberg in de belangstelling van rijke, buitenlandse clubs. Zij mochten niet weg van Overmars, ook al zouden ze daar wel interesse in hebben nu Ajax geen Europees voetbal speelt dit seizoen. Davinson Sanchez vertrok wel, naar Tottenham Hotspur.