Zware crimineel 'per ongeluk' aangehouden in Buitenveldert

De politie heeft in een woning in Buitenveldert een gezochte zware crimineel aangehouden, maar dat was helemaal niet de bedoeling.

Agenten gingen naar een woning in een flatgebouw, omdat er een melding was binnengekomen van mogelijk huiselijk geweld. De melder had een vrouwen- en mannenstem hard horen schreeuwen en belde de politie. Maar bij de woning aangekomen bleek er niemand thuis te zijn. Via het balkon van de buren kon een agent wel zien dat het een enorme rommel was binnen. 'Zo te zien was hier inderdaad heftig gevochten', schrijft de politie op Facebook.

Man achter het douchegordijn
De balkondeur van de woning bleek niet op slot en de agent ging naar binnen. De hele woning werd doorzocht, maar er werd niets gevonden, totdat de agent het douchegordijn in de badkamer wegtrok. 'Opeens sprong er een grote donkere man achter het douchegordijn vandaan op de agent af', schrijft de agent in kwestie.

Met behulp van andere agenten werd de zich hevig verzettende man aangehouden. Het bleek te gaan om een gezochte crimineel die gesignaleerd stond voor verschillende misdrijven. Hij bleek gewelddadig en vluchtgevaarlijk.

Vergist in adres
De crimineel was - toen hij de agenten had zien komen aanrijden - het huis in gevlucht. Hij was er namelijk van overtuigd dat ze voor hem kwamen. De badkamer leek hem een uitstekende verstopplek. Hij bleek nog eens dubbel pech te hebben, omdat de melder van het huiselijk geweld zich vergist had in het adres. het moest niet links naast haar woning zijn, maar rechts.

De politie is ook nog gaan kijken bij het huis waar het huiselijk geweld zou hebben plaatsgevonden. Na een gesprek met de bewoners bleek dat erg mee te vallen. De crimineel is aangehouden en zit vast. 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie