Start van hoofdcontent

Stad

nl

GVB waarschuwt voor zeven centimeter brede opening

7 september 2017, 15.48 uur · Aangepast 7 september 2017, 16.45 uur

Metroreizigers worden sinds deze week gewaarschuwd voor de opening tussen het perron en het metrostel. Na het omroepen van de haltenaam klinkt sinds maandag de waarschuwing 'Mind the gap' en 'Let op de opening'.

De waarschuwing is te horen bij aankomst op de haltes Henk Sneevlietweg, Duivendrecht, Lelylaan en Centraal Station. Bij die metrostations is de opening namelijk zeven centimeter breed; enkele centimeters breder dan bij andere haltes.

Hoewel er in het verleden wel eens incidenten zijn geweest waarbij een reiziger tussen de metro en het perron klem kwam te zitten, is er volgens de vervoerder geen directe aanleiding voor de waarschuwing. 'Het gaat om een stukje extra service en om bewustwording', aldus een woordvoerder.

'Het wordt in de stad steeds drukker, dus ook in de metro. We zien dat mensen vaker zijn afgeleid en meer op hun telefoon kijken. In navolging van metro's in Engeland en Frankrijk leek het ons verstandig om de waarschuwing ook hier te laten horen.'

De waarschuwing is ook te zien op posters en beeldschermen in de metrostellen. Vooralsnog zijn er geen plannen om de melding uit te breiden naar andere metrostations.

GVB