Politie zoekt tips na dood 99-jarige Hendrika Holshuijsen

De politie is op zoek naar mensen die half augustus iets in of rond het huis van de 99-jarige Hendrika Holshuijsen hebben gezien. De vrouw werd op 17 augustus dood gevonden in het bad van haar badkamer.

Agenten waren naar de woning aan de Noordhollandstraat in Buitenveldert gekomen, omdat buren het idee hadden dat er water stroomde en er lekkage was. De deur werd opengebroken, nadat bleek dat er niemand reageerde. In de woning werd een enorme lekkage vanaf de bovenverdieping aangetroffen. Het levenloze lichaam werd in het bad gevonden. Op YouTube heeft de politie ook een filmpje geplaatst in de hoop dat getuigen of mensen die meer weten over de zaak zich melden bij de politie.

Verjaardag
Ondanks de hoge leeftijd van de vrouw, was zij nog behoorlijk actief. Ze woonde nog in een huis met twee verdiepingen en wilde de volgende dag haar honderdste verjaardag vieren. De gebakjes waren al besteld. Na onderzoek houdt de politie rekening met een misdrijf.

Lees ook: Zoon gearresteerd na dood hoogbejaarde vrouw (99) Buitenveldert

Arrestaties
De zoon van de vrouw is na haar vondst gearresteerd. De man woonde jarenlang bij zijn moeder in huis. De twee leidden een teruggetrokken bestaan in Buitenveldert. De gordijnen bleven vaak gesloten en de vrouw werd niet vaak buiten gezien. In de avond voorafgaand aan de vondst is er door iemand in de buurt nog melding gemaakt van lawaai in de woning.

De politie wil niet zeggen of haar zoon, die inmiddels weer vrij is, nu nog als verdachte geldt.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie