Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax verhuurt nieuw Amsterdams FIFA-talent aan Sparta

21 september 2017, 18.41 uur

De 17-jarige Lev Vinken is de nieuwste aanwinst in het eSports-team van Ajax. De Amsterdammer doorloopt komend jaar een talentenprogramma en wordt voor één seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam waar hij gaat uitkomen in de eDivisie, de virtuele Eredivisie.

Vinken viel volgens Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, al op bij de Ziggo eBattle. Op dat toernooi was hij de beste van 256 fans, waarna hij voor één dag namens Ajax mocht uitkomen op een internationaal toernooi.

Lees ook: FIFA-speler Ajax zegde werk in dierentuin op: 'Het is een fulltime baan'

Ajax gaat hem intensief begeleiden om zijn game-talent te ontwikkelen. Hij wordt aan Sparta verhuurd, zodat hij daar ervaring kan opdoen. Voor Ajax komt regerend landskampioen Dani Hagebeuk uit in de virtuele Eredivisie.

Lev: 'Ik kom uit Amsterdam en ben van kleins af aan Ajacied. Ik heb zelfs meegedaan aan meerdere talentendagen op De Toekomst, maar was helaas net niet goed genoeg op het veld. Gelukkig wel met de controller!'

Lev Vinken (17) gaat het talentprogramma van @ABNAMRO doorlopen. Hij wordt voor 1 jaar verhuurd aan Sparta. Check ➡️ https://t.co/RVgc3j3qWZ pic.twitter.com/reDCUL1MYm

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 21, 2017