Start van hoofdcontent

112

nl

Bagagedieven in de kraag gevat: 6.000 euro terug naar bestolen toerist

26 september 2017, 15.47 uur

Flink wat geluk voor een toerist in de stad afgelopen weekend. Door de aanhouding van twee zakkenrollers kon ruim 6.000 euro teruggebracht worden naar de rechtmatige eigenaar, nadat zijn bagage was gestolen in het centrum.

De politie had het tweetal al een tijdje in de gaten, toen zij zich verdacht gedroegen op het Damrak. Zo probeerden ze buitenlands geld te wisselen en keken ze opvallend veel naar de verschillende rolkoffers en passerende toeristen. De politie kon de twee echter niet op heterdaad betrappen, waardoor een aanhouding uitbleef. Zo valt te lezen op de Facebookpagina van de politie.

Kassa
Toch bleken de twee mannen weldegelijk buit gemaakt te hebben. De volgende dag werd aangifte gedaan van een diefstal van bagage bij het Hilton Hotel. Buit: een slordige 6000 euro en wat Taiwanees geld. Na een lange zoektocht door de hele stad werd het tweetal gevonden bij het Barbizon Hotel, waardoor al het geld gewoon terug naar de eigenaar ging.

De twee dieven bleken ook actief te zijn geweest in Spanje en in Zwitserland. De lokale politie was ook al op zoek naar hen.