Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax ontkracht uiteenlopende verhalen over Nouri: 'Weinig nieuws te melden'

23 oktober 2017, 16.23 uur · Aangepast 23 oktober 2017, 16.41 uur

Ajax heeft voor het eerst sinds drie maanden een update gegeven over de situatie van Abdelhak Nouri. De club ziet zich genoodzaakt dat te doen omdat er veel vragen binnenkomen en er ook uiteenlopende verhalen de ronde doen.

'De familie laat weten dat Abdelhak momenteel op een ‘gewone’ verpleegafdeling van een ziekenhuis verblijft', schrijft Ajax op zijn website. 'Zijn situatie wordt omschreven als stabiel, met zelfstandige hartslag en ademhaling.'

Lees ook: Van der Sar over Nouri: 'Zullen nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben'

De familie Nouri grijpt het moment ook aan om nogmaals hun dank uit te spreken voor de steunbetuigingen. 'De familie laat tevens weten hoop te houden en veel kracht en vertrouwen te halen uit het geloof. Zij vragen tot slot om door te gaan met de smeekgebeden voor Abdelhak. 

Op zaterdag 8 juli zakte de middenvelder tijdens de wedstrijd Bremen - Ajax in elkaar met hartritmestoornissen. Hij werd op het veld enige tijd gereanimeerd waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele dagen later werd bekend dat het incident ernstige en blijvende hersenschade heeft veroorzaakt.

Lees ook: 'We zijn allemaal verbijsterd': voetbalwereld in shock om Nouri