Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Kale en Kokkie ondanks winst niet tevreden: 'Je moet vanaf minuut één scherp zijn'

30 oktober 2017, 18.38 uur

De resultaten zijn goed, maar het spel moet beter. Met twaalf punten uit de laatste vier competitiewedstrijden en ook nog eens veel doelpunten doet Ajax het zeker niet slecht. Toch is er veel discussie. Het spel van de ploeg van Keizer laat nog te wensen over. En als dat zo doorgaat voorzien Ajax-fans Kale en Kokkie zo weer een misstap.

De laatste vier competitieduels gewonnen, vijftien goals voor twee tegen. Je zou zeggen dat Kale en Kokkie de polonaise lopen over Sportpark de Toekomst, maar nee. 'Vanaf minuut één moet je scherp zijn en niet zoals tegen Willem II, want wat begonnen we weer slecht hé', blikt Kale terug.

Lees ook: Ajax wint moeizaam van Willem II: 1-3

'Als je zo blijft spelen, dan blijven die resultaten niet zo gaan', waarschuwt Kokkie. De basisopstelling. Ook een punt van discussie bij de twee. Siem de Jong scoorde de laatste drie duels, maar wel als invaller.

Toch vinden de rasajacieden niet dat De Jong die basisplaats nog niet verdient. Kokkie: 'Nee, want wie ga je eraf halen? Ik zou dat niet doen. Ik zeg zoals hij invalt doet hij het prima, maar Donny van de Beek, Ziyech en Schöne zou ik laten staan.'

Mitchell Dijks tekende ook niet om op de bank te zitten, maar tegenwoordig zit hij niet eens meer bij de selectie. Terwijl hij door Ajax begin dit seizoen het predicaat onmisbaar kreeg. Dijks wil niet zeggen of hij zich terug wil vechten in de basis. 'Daar kan ik geen uitspraken over doen.'