Start van hoofdcontent

112

nl

Vijf tips over moord Haydar Zengin in Derkinderenstraat

1 november 2017, 17.26 uur · Aangepast 2 november 2017, 10.53 uur

De politie heeft vijf bruikbare tips binnengekregen voor het onderzoek naar de moorden op de Turkse oud-advocaat Haydar Zengin en zijn baas Zeynel Er. Gisteravond was er al aandacht voor de zaak in Opsporing Verzocht. De politie heeft een beloning van 35.000 euro klaarliggen voor de gouden tip.

Op 15 oktober 2015 werd Haydar Zengin doodgeschoten in zijn kantoor in de Derkinderenstraat in Slotervaart. De politie gaat uit van een persoonsverwisseling waarbij Zengin voor zijn baas Zeynal Er werd aangezien. Zeynal Er werd namelijk een maand later in hetzelfde kantoor neergeschoten maar overleefde ternauwernood.

Lees ook: Man doodgeschoten in kantoor aan Derkinderenstraat

Een paar maanden later is Zeynal toch nog omgebracht in Leiden. Er zijn al beelden vrijgegeven van de mogelijke dader en er is al met meerdere getuigen gesproken. 'Aan de hand van hun verklaringen zijn er drie compositietekeningen gemaakt', vertelt Rob van der Veen van de politie. 'Wij willen natuurlijk graag weten wie deze persoon is.'

Lees ook: 35.000 euro beloning voor gouden tip liquidatie Derkinderenstraat

Zoektocht naar specifieke getuigen
De politie heeft niet alleen 35.000 euro klaar liggen voor de gouden tip, maar doet ook een oproep aan twee getuigen in de zaak. Op camerabeelden is te zien dat eerst een rode Renault Twingo stilstaat bij het kantoor op het moment van de schietpartij.

Ook rijdt er even later een BMW X6 voorbij met een witte, stevige man met kort haar en een arm vol tatoeages achter het stuur. Deze man loopt even later langs het kantoor. De politie roept hen op om zich te melden, mogelijk kunnen zij helpen in de zoektocht naar de dader.