Start van hoofdcontent

Stad

nl

Torenhoge boete voor slagerij die illegale werknemers inhuurde

24 november 2017, 09.15 uur · Aangepast 24 november 2017, 11.21 uur · Foto: Google Maps

De Arbeidsinspectie heeft een slagerij aan de Javastraat een torenhoge boete opgelegd voor het inhuren van illegale werknemers. Basirco Vlees moet maar liefst 36.000 euro betalen. En dat bedrag loopt waarschijnlijk nog verder op.

Het ingehuurde personeel kreeg namelijk ook nog eens minder betaald dan het wettelijk minimumloon. Volgens de inspectie moet Basirco ook daarvoor nog een boete betalen.

Basirco werd vanwege de geconstateerde overtredingen gesloten door de Arbeidsinspectie. Juli vorig jaar was het om dezelfde reden ook al raak bij de onderneming. Toen werd de slagerij gesloten op last van de gemeente. De ondernemer kreeg 22.000 euro aan boetes opgelegd.

Lees ook: Slager aan Javastraat dichtgetimmerd na illegale werkzaamheden

Op de deur van Basirco hangt een briefje met een verorderning van het ministerie van Sociale Zaken. 'Recidive van geconstateerde overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen, waaronder illegale tewerkstelling', staat er.

Een andere vestiging van Basirco is nog wel open, meldt buurtkrant De Brug. De vestiging aan de Javastraat blijft tot zeker 7 december gesloten.