Ajax met ruime cijfers langs Roda JC, hattrick voor Kluivert

26 november 2017, 15.23 uur

Ajax begon de thuiswedstrijd vandaag tegen Roda JC slordig. Ondanks dat wonnen de Amsterdammers de wedstrijd met 5-1.

De basis elf van Ajax waren Onana, Zeefuik, Veltman, De Ligt, Wöber, Van de Beek, Schöne, Ziyech, Neres, Dolberg en Kluivert. Beide ploegen begonnen de wedstrijd stroef. Roda JC wist kansen te creëren en scoorde uiteindelijk in de 31e minuut de 0-1.

Daar bleef het ook bij voor de ploeg uit Kerkrade. Dertien minuten keek Ajax tegen een achterstand aan, maar kort voor rust maakte Kluivert de 1-1.

Na rust speelde Ajax beter. Kasper Dolberg maakte met enig geluk de 2-1. Via het been van Kum werd er in de 58e minuut gescoord. Een minuut later scoorde Kluivert de 3-1. Door de voorsprong ging de ploeg van Marcel Keizer ook een stuk beter spelen. Donny van de Beek scoorde in de 74e minuut de 4-1 en Kluivert maakte zijn derde in de 84e minuut.

Justin Kluivert is met zijn drie doelpunten de jongste Ajacied met een hattrick sinds Wim Kieft in 1981.